Close

RESERVE DUDE RANCH VACATION:

  • Captcha : 6 + 2 =

Welcome – Home page content

Welcome to The Hideout

Dutch & Flemish

The Hideout Lodge & Guest Ranch is an all-inclusive upscale working cattle, riding, fly-fishing and adventure guest ranch in Shell, WY (east of Cody and Yellowstone National Park). In addition to riding, working cattle and fly-fishing, we offer an array of non-riding activities and adventures such as trapshooting, archery, canoeing, kayaking, hiking, biking, 4x4 tours, etc.

Limited to approximately 25 guests per week from all over the world and with access to 95 horses, a one to one staff to guest ratio, and the owners and management actively involved with the well-being of our guests, we are committed to the highest standards of culinary experience, lodging, staff (we speak 4 languages), horses, and personal, almost customized attention. We are very multi-cultural and diverse.

Every year The Hideout books full well in advance of the season, mostly because of word of mouth and returning guests. As we do not plan to increase the number of guests that we host each week, please book your vacation well ahead of the season.

Welkom

The Hideout Blog

brochure_ic

Welkom op de Hideout Lodge & Guest Ranch – Wyoming

cowbow-at-the-hideout-ranchHideout Lodge & Guest Ranch is een operationele vee-ranch in het dorpje Shell in Wyoming, waar je ook terecht kan voor paardrijden en vissen-met-de-vlieg; alles overgoten met een vleugje avontuur. Op anderhalf uur naar het Westen vind je de stad Cody en het beroemde Yellowstone Nationaal Park.

De eigenaars en management van The Hideout en The 100-jaar oude Flitner Ranch zijn een unieke combinatie van een eerste generatie Belgische immigraten (Marijn Werquin en Peter De Cabooter met hun 20-jarige zonen Edward en Victor), Paula De Cabooter – Flitner een 76 jarige Belgische die sinds 1963 in de Verenigde Staten woont en Paula’s echtgenoot David Flitner wiens familie sinds 4 generaties in deze vallei woont en de ranch uitbaat heeft sinds 1906. The Flitner famlie kwam van Duitsland en Ierland en waren bij de eerste pioniers in deze regio. Je komt op vakantie bij een echte Western Family waar je ook in je eigen taal terecht kan indien je dit wenst. De Europese invloed staat garant voor lekker en gezond eten en een heel verzorgde ranch met uitzonderlijk goed onderhouden cabins, paarden, gebouwen, etc.

Families, volwassenen en singles van over de hele wereld keren elk jaar terug naar de Hideout voor paardrijden op topniveau, om koeien te hoeden (ook te paard natuurlijk) en een echt cowboy avontuur te beleven op onze ranch van meer dan 1.200 km2. Naast het paardrijden, veedrijven en vissen-met-de-vlieg kan je bij ons ook terecht voor kleiduifschieten, kanovaren, wandelen, fietsen, 4×4 tours, enz.

We beperken ons tot ongeveer 25 gasten per week, want we willen aan iedereen persoonlijke aandacht kunnen schenken op topniveau, zowel op culinair vlak als qua huisvesting en personeel (we zijn viertalig), en qua paarden.

1.200 km2 ruiterparadijs en avontuur in Wyoming

We zijn geen typische gasten-ranch om verschillende redenen. Ten eerste houden we het klein, gezien het aantal gasten beperkt wordt tot ongeveer 25 per week. Maar we zijn dan wel weer heel groot met onze 1.200 km2 / 132.000 ha ranch oppervlakte, op een hoogte gaande van 1.280 tot meer dan 4.000 meter en onze unieke afwisseling van landschappen en uitzicht, waardoor we over vele klimaten en een grote biodiversiteit beschikken.

Een avontuurlijke vakantie voor families en alle leeftijden, alles inbegrepen

The-Hideout-Main-LodgeWe zijn ervan overtuigd dat het hoofdingrediënt voor een goeie familievakantie het delen van gezamenlijke ervaringen is door ouders en hun kinderen. We hebben dan ook geen apart “kinderprogramma”. We behandelen kinderen als jonge volwassenen en bieden hen hetzelfde Hideout gasten programma aan, waar ze hetzelfde beleven als hun ouders.

Tijdens de schoolvakanties in lente en zomer zien we alsmaar meer families met oudere kinderen en jongvolwassenen. Ons aanbod is dan ook meer gericht op volwassenen en families met oudere kinderen (vanaf 7 jaar), die over een beetje ruiter ervaring beschikken of / en in goeie fysieke conditie zijn.

De meeste families die een vakantie bij ons doorbrengen leren graag bij, willen nieuwe activiteiten ondernemen en ervaringen opdoen met de hele familie. Wat ze eraan overhouden zijn onvergetelijke, interessante en opwindende herinneringen en vakantie ervaringen die een leven veranderen. Het is leuk en avontuurlijk, maar terzelfdertijd steek je iets op over veehouderij, over landbouw, over de natuur en natuurlijk over paarden en Cowboy en leg je contacten met andere gasten uit andere landen en met een verschillende culturele achtergrond.

Naast onze vaste staf die het hele jaar door bij ons blijft, zorgen we ervoor dat in de zomervakantie ook een aantal jongere “wranglers” of begeleiders beschikbaar zijn. Onze familie en onze personeelsleden zijn van alle leeftijden, van 10 tot 80 jaar, en dat maakt van de Hideout een vakantiebestemming voor alle generaties.

Vakanties voor volwassenen

Alhoewel we meer en meer families met kinderen te gast hebben tijdens de zomervakantie, richt de Hideout zich, eens de schoolvakanties voorbij zijn, hoofdzakelijk op volwassenen.

Onze vaste wranglers zijn meer afgestemd op de volwassenen die naar de Hideout komen, ook in de zomermaanden. We doen er ook alles voor om de vakantie zoveel mogelijk af te stemmen op de specifieke wensen van onze gasten. Groepen van vrienden of vriendinnen die elkaar via hun manege, hier of elders leren kennen hebben maken The Hideout hun jaarlijkse gezamelijke vakantiebestemming.

Singles

Mensen die alleen reizen, appreciëren het concept en de grootte van De Hideout Lodge & Guest ranch, vooral dan het informele en uitnodigende karakter. Door de kleine aantallen, de vriendelijke staf die op ieders wensen ingaat en het nauwe contact met de familie en de eigenaars, is de Hideout ook een ideale vakantiebestemming voor wie alleen op vakantie gaat. We leggen veel nadruk om iedereen op een leuke manier te integreren.

Luxueuze accommodaties, een excellente keuken en authentieke gastvrijheid

Op de Hideout streven we naar excellentie in gastvrijheid, accommodatie en culinaire verwennerij. Gewoonlijk hebben we 15 tot 25 gasten per week, wat ons toelaat om een persoonlijke en authentieke service te bieden, afgestemd op ieders wensen. Veel gasten komen elk jaar om de staf terug te zien. Onze aanwervingen verlopen volgens het principe van de 3Cs, Character, Conduct and Competence (karakter, houding en bekwaamheid) en we investeren veel in de opleiding van onze mensen. De eigenaars zijn deels Belgisch dus lekker eten is belangrijk.

De Hideout Ervaring!

Hideout-experianceVraag aan onze staf en aan onze trouwe gasten waarom ze naar de Hideout komen, en ze zullen je vertellen dat het is omdat we een fantastische en authentieke 100-jaar oude operationele vee- en paardenranch zijn. In onze vallei wonen vier generaties ranchervaring. Onze gasten worden op een luxueuze manier in de watten gelegd en krijgen lekker en gezond eten van getrainde chef-koks. We zijn trots op onze mensen, en velen blijven het hele jaar bij ons.

We combineren de traditionele ranch-cultuur met grote gastvrijheid, een management team met internationale ervaring, en familie en staf die er een punt van eer van maken om de wensen van de gasten te vervullen en het beste van zichzelf te geven.

Eén van de redenen dat we zo’n fantastisch team hebben, is dat we hen behandelen als waren ze familie. We willen dat de Hideout de beste plaats is om te werken, want dan is het ook de beste stek om je vakantie door te brengen. Als de staf over onze ranch spreekt, gebruiken ze ook woorden als “wij” en “onze”. Voor ons het beste bewijs dat ze fier zijn op wat ze doen en er zich verantwoordelijk voor voelen. Onze trouwe gasten kunnen u vertellen over onze kwaliteit en de goed onderhouden en nette accommodaties. Ze appreciëren het dat we telkens opnieuw proberen om van hun verblijf bij ons het beste ooit te maken. Dat is wat we bedoelen met “De Hideout Ervaring”. En net zoals je boetiek hotels hebt, willen wij je de “boetiek ranch” ervaring bieden door ons aantal gasten te beperken tot ongeveer 25 per week.

Onze paarden – AH Horsemanship & Training

Als paardrijden, koeien hoeden en het weidse landschap van Wyoming voor jou de ingrediënten zijn voor de ideale westernvakantie, dan zal je zeker onze goed verzorgde paarden waarderen en het feit dat we er veel hebben, genoeg om ook voor jou een passend paard te vinden. De Hideout Lodge & Guest Ranch is niet zo’n typische Amerikaanse “dude” ranch waar de paarden achter elkaar aansjokken, maar een operationele ranch met koeien, paarden en ruiters, waar elke ruiter, ongeacht zijn of haar niveau, een onvergetelijke ruitervakantie doorbrengt (met “dude” bedoelen ze in het Westen iemand uit de stad die naar het platteland komt om de Cowboy ervaring mee te maken).

CowgirlVoor gevorderde ruiters zijn er honderdduizenden hectare om op te rijden, met uitstekende cowboys, wranglers en gidsen. Voor beginners hebben we geduldige instructeurs die je graag hun passie en liefde voor het paardrijden meegeven. En in tegenstelling tot wat velen denken, kunnen ook beginnende ruiters “cattle work” of koewerk doen.

Ons paardenprogramma wordt gemanaged door AH Horsemanship & Training. Elk jaar komen experten en paardentrainers naar de Hideout om onze staf en de gasten bij te scholen en met hen te gaan rijden of om “clinics” te geven. “Authentic Horsemanship” is een moeilijk te vertalen term maar is in principe hetzelfde als Natural Horsemanship dat vandaag door wereldberoemde paardenfluisteraars zoals Pat Parelli, Monty Roberts, Clinton Anderson, Buck Brannaman, John Lyons, etc. als phylosophy gebruikt wordt om met paarden om te gaan.

We organiseren ook regelmatig horsemanship clinics met Steve en Nick Mantle. De Mantles starten jaarlijks zo’n 80 wilde mustangs waarvan er ieder jaar verschillende bij ons terecht komen voor verdere opleiding. Dit worden dan uitstekende gasten paarden voor de meer gevorderde ruites. Natural Horsemanship en Authentic Horsemanship zijn meer paardvriendelijke manieren die de taal van het paard gebruikt ipv mensentaal om met paarden om te gaan. Het kernbegrip is om met een open en respectvolle geest naar paarden, paardrijden en training te kijken en de wil om altijd maar bij te leren. Je verneemt meer over AH Horsemanship & Clinics op www.ahhorsemanship.com.

Onze kudde paarden bevat zowel uitstekende Quarter Horses met zeer goede afstamming, paarden afgericht voor koewerk als wandelpaarden. We beschikken ook over Rocky Mountain Gaited Horses met een extra, zachte gang en de jongste 2 jaar werden ook meer en meer goed afgerichte Mustangs (in het wild geboren paarden) aan de kudde toegevoegd.

Wyoming Fly-Fishing Gasten Ranch

flyfishing1Wellicht klinkt de term “fly-fishing” je bekender in de oren dan de Nederlandse term “vissen-met-de-vlieg”. Samen met professionele beoefenaars van deze sport ga je vissen in de meer dan 16 km stroompjes en kreken die door de 1.200 km2 van onze ranch lopen. Daarnaast hebben we ook visrijke “casting ponds” of werpvijvers en gemakkelijke zowel als meer uitdagende stromen.

In hun zoektocht naar nog betere visgronden gaan onze gidsen ook buiten de ranch vissen in het Big Horn Bassin en in de omgeving van Yellowstone, in meertjes, stromen en vijvers op hoogtes tussen de 1.300 en de 3.000 meter. En in een gebied waar de bevolkingsdichtheid minder dan 2 mensen per vierkante mijl bedraagt (tegen 462 per vierkante kilometer in Vlaanderen en 448 in Nederland), loop je weinig kans om veel andere vissers, wandelaars of ruiters tegen te komen.

Onze professionele vliegvissers maken indruk op beginnelingen en gevorderden uit de hele wereld. We bieden enkel die activiteiten aan waarin we excellentie kunnen bieden. Fly-fishing is daar één van.

Je krijgt de werptechnieken onder de knie, je leert alles over de stromen, de insecten, over de bescherming ook van stromen en hun oevers, kortom, je leert alles wat je nodig hebt om een echte “pro” te worden.

In onze streek zitten verschillende soorten forel, waarvan we hier de Engelse namen geven: Brown, Cutthroat, Yellowstone Cutthroat, Rainbow en Brook en Lake Trout.

We zijn echter ook vis-vriendelijk en daarom 100% “catch & release”: de gevangen vis wordt opnieuw vrijgelaten. We leren je hoe je dat moet doen, zodat we nog lang veel vis zullen vinden in het zuivere, pure water van Wyoming. Heel uitzonderlijk nemen we een paar “brookies” (bronforellen) mee naar huis.

Avontuur voor niet-ruiters

De ranch van meer dan 1.200 km2 verkennen, met het Big Horn National Forest en Cloud Peak Wilderness in de achtertuin, is al een avontuur op zich. Gelegen op een hoogte tussen de 1.300 en de 4.000 meter, hebben we een ongeëvenaarde verscheidenheid van landschappen, klimaten en biodiversiteit.

Voor niet-ruiters organiseren we kleiduifschieten, vissen-met-de-vlieg, kanovaren, uitstappen naar de wereldberoemde Cody Nite Rodeo en wandeltochten. Of je kan fietsen, op wandeling gaan met een gids, 4×4 tours maken, en ranches en boerderijen bezoeken, enz.

Bovenop dit alles krijg je nog de diversiteit op de ranch, met gasten, familie en personeel van overal ter wereld, van alle leeftijden, met verschillende achtergronden en uit andere culturen en met een grote taalrijkdom. Begrijp je nu waarom we niet behoren tot de “typische” gasten ranch uit het Westen?